25.04.2024

XDS-baseret sundhedsdataudveksling trender i de nordiske lande

Hos Nobly er vi begejstrede for at være aktivt engageret i den voksende tendens til implementering af XDS-baserede dataudvekslingsløsninger i den nordiske sundheds- og plejesektor.

Der er gang i en betydelig ændring blandt vores IT-kunder inden for sundheds- og socialpleje i retning af at omfavne den praktiske anvendelse af IHE-profiler til udveksling af ustrukturerede sundhedsdata på regionale og nationale niveauer og til at samarbejde med lokale leverandører som Nobly, der kan hjælpe med at realisere deres vision. 

Siden vores grundlæggelse i 2011 har Nobly gjort det muligt for kunder i hele Norden at indfange, integrere og dele ustrukturerede data mellem systemer og organisationer. Vores sundhedsteam specialiserer sig i at konsolidere forskellige dokumentkilder i forenede arkiver for at sikre, at værdifuldt indhold er tilgængeligt via primære kliniske og administrative systemer, herunder EMR, PACS, LIS og ERP. 

I Danmark, Finland og Norge rådgiver vi vores eksisterende kunder for at muliggøre IHE-kompatibel regional søgning og deling af alle typer sundheds- og plejedokumentation – klinisk og administrativ – hentet fra individuelle arkivsystemer inden for kommuner, hospitalsregioner og velfærdsområder.

Nobly x Hyland: Styrkelse af evner gennem strategiske partnerskaber 

Nobly har for nylig udvidet vores partnerskab med Hyland for at inkorporere Acuo Enterprise Imaging-platformen, hvilket giver os mulighed for at levere IHE-kompatible XDS/XCA-tjenester via Nobly Cloud. Dette samarbejde markerer en afgørende udvikling i vores strategi, der direkte imødekommer de skiftende forventninger til public-cloud-baserede sundheds-SaaS-løsninger. Størstedelen af vores nye kunder vælger nu tjenester leveret gennem vores Nobly Cloud Services, som er sikkert bygget på Azure. 

Hylands globale erfaring med at levere til nogle af de mest komplekse sundhedssystemer i USA og Europa positionerer dem som en global leder inden for XDS-baseret interoperabilitet. Deres bemærkelsesværdige resultater ved IHE Connectathons sikrer, at vores fælles løsninger opfylder de højeste standarder for funktionalitet og compliance.

Sikker tværkommunal datadeling med samtykke 

Acuo XDS Registeret og Repository tillader en gruppe af organisationer inden for en region at gemme alle typer ustrukturerede data (dokumenter, billeder, videoer) i ét enkelt arkiv. Ved hjælp af et fælles sæt af IHE-kompatible regler kan alle organisationer inden for samme gruppe søge efter, dele og se dokumenter, der er oprettet og opbevaret af hinanden. Dette øger tilgængeligheden af data, hvilket muliggør bedre omsorgsbeslutninger og forbedrer administrativ effektivitet. 

Når flere grupper ønsker at samarbejde, tillader Acuo XCA Gateway søgning og deling af ustrukturerede sundhedsdata ved at implementere standardregler for kommunikation mellem hver gruppe. Ved at udnytte XUA til tværkommunal brugerautentificering kan dokumenter tilgås sikkert af brugere uden for hjemmedomænet og respektere lokale adgangsrettigheder etableret ved patientens samtykke.

Vil du vide mere? 

Du er velkommen til at kontakte en fra vores Nobly-team for at få mere at vide. Vi er klar til at drøfte, hvordan vi kan udnytte IHE-baseret teknologi til at forbedre den sikre deling af sundheds- og plejedata i din region.

KONTAKTINFO

Ben Ramsay
Head of Healthcare
br@nobly.dk
+44 7979 707163


Tilmelding til nyhedsbrev