02.05.2022

Digitaliseringen skaber mest mulig tid til patienterne

IT-konsulenthuset Nobly har netop indgået en aftale med endnu en region i Danmark, og bliver dermed ny samarbejdspartner på drift og udvikling af Sundhedsplatformens patientarkiv. Aftalen skal sikre stabilitet i sundhedssektorens IT-drift og skabe flere ressourcer gennem øget digitalisering.

IT-konsulenthuset Nobly har for kort tid siden underskrevet en aftale med den fjerde region i Danmark om at overtage drift og videreudvikling af regionens arkivfunktion bag Sundhedsplatformen, som giver sundhedssektoren nem og hurtig adgang til patientinformationer.

Besparelse af nødvendige ressourcer

Ifølge Noblys forretningsudviklingsdirektør og partner, Morten Have, vil virksomhedens fremtidige drift af IT-systemet effektivisere processen med indsamling og optimering af patientinformationer og spare nødvendige ressourcer i en i forvejen presset sektor.

Fremadrettet vil regionen med skiftet til Nobly få adgang til 30 specialiserede medarbejdere i systemet OnBase, som i dag har kendskab til driften af Sundhedsplatformen. Den nye samarbejdsaftale betyder, at Regionen får adgang til direkte support gennem Nobly, som i eget regi kan supportere med det samme, hvis der opstår udfordringer i driften.

Forøget værdi

For Nobly betyder aftalen med regionen, at man i endnu højere grad kan arbejde strategisk med de danske regioner, fordi Nobly nu samarbejder med fire ud af landets fem regioner.

“Rent samfundsmæssigt har det en stor positiv effekt, at det vi laver i én region også kan skaleres til de andre regioner. Det betyder, at vi har mulighed for at lave bedre økonomiske løsninger for regionerne, fordi vi kan skabe en række fælles løsninger, som derfor får en større nytteværdi og i sidste ende skabe mest mulig tid til patienterne,” siger Morten Have.

Internationalt potentiale

Ifølge Morten Have bliver Noblys markedsposition styrket med udvidelsen af en ny region i sundhedssektoren, og det giver nye muligheder for at satse mere på det internationale marked:

”Med endnu en region ombord er vi klar til at satse yderligere på sundhedssektoren, og vi vil samtidig øge vores fokus på Skandinavien,” siger Morten Have.

Nobly har siden 2011 implementeret og driftet forretningskritiske IT-løsninger for en lang række kunder inden for blandt andet finanssektoren, produktionsindustrien og de danske regioner. Fremadrettet ønsker Nobly at satse endnu mere på sundhedssektorer i Skandinavien, eksempelvis i Finland, hvor man er langt fremme på teknologien.

KONTAKTINFO

Morten Have
Forretningsudviklingsdirektør & partner i Nobly
mh@nobly.dk
+45 27 51 30 00

Tilmelding til nyhedsbrev