25.05.2021

AL Finans bekæmper Hvidvask med ny IT-Platform

Pressemeddelelse - AL Finans bekæmper Hvidvask med ny IT-Platform

Banker, finansierings- og leasingselskaber er underlagt skrappe lovkrav i kampen mod hvidvask og finansiering af terrorisme. For at sikre en hurtig, sikker og effektiv sagsbehandling underlagt den gældende lovgivning har AL Finans styrket deres digitale arbejdsgange, risikoklassifikation og dokumenthåndtering med en moderne IT-platform leveret af Nobly A/S.  I samarbejde med konsulenthuset Nobly er AL Finans nu bedre rustet i kampen mod hvidvask, med bl.a. automatisk PEP- og sanktionsscreening af kunder og reelle ejere af virksomheder.

AL Finans opererer i et højtransaktionsmiljø, hvor sikker og effektiv sagsbehandling samt hurtige svartider er afgørende for konkurrenceevnen. I efteråret 2020 indledte finansieringsselskabet et samarbejde med konsulenthuset Nobly omkring etablering af et nyt og effektivt anti-hvidvask system.

”Vores indgangsvinkel fra start var et ønske om at etablere et moderne AML-system, altså et anti-hvidvask system. Vi havde behov for en finmasket og konsistent screening i vores onboarding-proces af nye kunder og vores løbende due diligence, lige fra PEP- og sanktionsscreening af kunder samt reelle ejere af virksomheder, til screening af terrorlister m.m. Alt sammen for automatisk at kunne identificere risikoklassifikationer og overholde den gældende lovgivning, som løbende opdateres”, fortæller Johan Ploug Aagaard, Direktør for Strategi og Forretningsudvikling hos AL Finans.

AL Finans valgte IT-platformen OnBase, som er en stærk integrationsplatform og en effektiv motor til håndtering af AML, og som er fuldt integreret med AL Finans kundevendte systemer. Fleksibiliteten i systemet stod sin prøve kort efter første del af implementeringen, hvor der kom nye skærpede lovkrav i forbindelse med rapportering af statsborgerskab. Et vilkår, som alle i branchen konstant lever under. Tilføjelsen til den eksisterende risikoklassificering foregik nemt og smidigt, ligesom de øvrige lag af ny funktionalitet, som efterfølgende er blev lagt til systemet hos AL Finans.

Den til AL Finans tilpassede standard løsning foretager opslag og krydstjek i relevante databaser, hvorefter en risikoklassifikation produceres automatisk. Det har resulteret i betragtelige tidsbesparelser, når personalet slipper for manuelt taste/opslagsarbejde, men vigtigst af alt, har løsningen gjort det yderst vanskeligt for kriminelle at hvidvaske penge. De store tidsbesparelser giver næring til selskabets vækstplaner, forklarer Johan Ploug Aagaard:

”Hvis vi tager udgangspunkt i det antal låneansøgninger, som kom igennem i 2020, så kan vi se frem mod en besparelse på minimum 2.300 mandetimer om året, alene i denne første fase af vores digitaliseringsrejse med Nobly og OnBase. Men én ting er at have sparet timer, en anden ting er, at vi har opnået ensartethed og en højere kvalitet i dette arbejde, netop fordi det er blevet digitaliseret.

Vi er blevet mere effektive og kan ganske enkelt køre flere sager igennem pr. medarbejder, og kan derfor vækste forretningen yderligere med det samme antal medarbejdere, som vi har i dag”.

”Sikring mod hvidvask og terrorfinansiering trækker typisk rigtigt mange ressourcer hos vores kunder, og især i finansieringsbranchen udvikler krav og lovgivning sig hele tiden. Vores kunder udfordres konstant i at eksekvere hurtigt på ny lovgivning. OnBase har igennem mange år været anvendt i bank og forsikringsverdenen, designet til at styre store mængder af informationer, optimering af processer og sags styring under meget strenge datasikkerhedskrav. Netop derfor er OnBase et af de stærkeste ECM-systemer på markedet til bl.a. håndtering af hvidvask-problematikken”, forklarer forretningsudviklingsdirektør & Partner i Nobly, Morten Have.

Nobly er Europas førende OnBase konsulenthus, og er specialiseret i forretningskritiske digitaliseringsløsninger til bl.a. bank-, finans- og forsikringsbranchen.

For yderligere information, kontakt:

AL Finans: Johan Ploug Aagaard, Direktør for Strategi og Forretningsudvikling,
T. 43 24 49 09

Nobly: Morten Have, Forretningsudviklingsdirektør & Partner, T. 27 51 30 00

Aktuelt

Bliv opdateret på det nyeste fra vores verden

Job hos Nobly

Se aktuelle stillingsopslag

Tilmelding til nyhedsbrev